
- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 245 Vizualizări
Ce trebuie să știe mureșenii care sacrifică porci
25 noiembrie 2015Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, le-a transmis proprietarilor de porci să facă examen trichineloscopic asupra cărnii. Examenul trichineloscopic se execută pe probe de carne, recoltate de la animalul sacrificat, iar consumatorii sunt sfătuiți să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spaţii nesupravegheate sanitar-veterinar. „În perioada imediat următoare, vor începe, la nivelul gospodăriilor, sacrificări de porci pentru consum familial. Pe această cale, fac un apel, ca toți proprietarii de porci, de animale pe care le sacrifică, să facă examen trichineloscopic. De obicei, măcelarii știu din ce zonă să preleveze probele și să se prezinte la cabinetele medicale veterinare pentru a fi efectuate examenele. Medicii veterinari au afișat programul permanent de lucru, asigură și sâmbăta și duminica. Pentru probele pozitive descoperite în teritoriu vom face o contraexpertiză la Laboratorul Sanitar Veterinar”, a transmis Vasile-Liviu Oprea.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu