
- redactia
- 0 comentarii
- 498 Vizualizări
ONG-urile Sociale din Transilvania, pentru sustenabilitate și servicii sociale de calitate
12 mai 2016Cea de-a doua Conferință a Federației ONG-urilor Sociale din Transilvania a avut loc la Sibiu, în ziua de 11 mai. Evenimentul a fost onorat de participarea a 12 asociații și fundații ce activează în domeniul social în Transilvania și reprezentanți FONSS, activi în Regiunea Nord-Est de Dezvoltare, Diana Chiriacescu reprezentând Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Molnár Zsolt, din partea Camerei Deputaților, precum și 22 de reprezentanți ai instituțiilor publice de la nivel local, județean și regional: Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Serviciile Publice de Asistență Socială din cadrul Primăriilor din județele Brașov, Covasna, Mureș, Cluj și Sibiu, în total 52 de persoane.
”Lucrările acestei conferințe a Federației ONG-urilor Sociale din Transilvania au continuat demersurile inițiate în 2015, odată cu evenimentul de lansare din Tîrgu Mureș, de consolidare a parteneriatului tuturor actorilor implicați în abordarea problemelor sociale. Scopul întâlnirii din Sibiu a fost de a de a face cunoscută experiența furnizorilor de servicii sociale raportate la provocările contextului actual” a declarat Elena Micheu, președinte Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania.
Subvenția de stat în România
În cadrul discuțiilor a fost dezbătută tematica subvenției oferite de stat, care are rolul de a sprijini serviciile sociale ca și măsură complementară, fără ca această posibilitate de finanțare să devină sursa principală a furnizorilor. În România, în multe cazuri a devenit principalul mecanism de finanțare – a subliniat Diana Chiracescu, expert în servicii sociale din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice care a precizat și faptul că există mai multe mecanisme de finanțare, actualmente foarte puțin accesate în sistem, de aceea fiind nevoie de informare și cunoaștere și a acestor oportunități.
Faptul că, anumite aspecte din legislația actuală a serviciilor sociale necesită ajustări este binecunoscut furnizorilor de servicii sociale. Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice efectuează deja demersuri concrete în vederea remedierii acestora, iar ca și parteneri se vor alătura atât Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania, cât și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) prin implicarea directă al organizațiilor membre în procesul de consultare și formularea de recomandări.
Lucrările conferinței au explorat probleme concrete, provocări și oportunități de dezvoltare ale furnizorilor, iar pe baza analizei acestora va fi elaborat un Document de poziție ce va fi transmis autorităților cu rol și atribuții în domeniu.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu