
- redactia
- 0 comentarii
- 338 Vizualizări
Reguli pentru o navighare sigură și plăcută pe internet
20 octombrie 2016
Octombrie este Luna europeană a securităţii cibernetice, ca atare Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș şi lucrători specializaţi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate derulează multiple activităţi de informare pe acest subiect.
Cum să navighezi în siguranță
Polițiștii mureșeni sfătuiesc internauții să nu ofere necunoscuților de pe internet informații despre familie (nume, vârstă, număr de telefon, fotografii, adresa de acasă, locul de muncă al dvs. sau al rudelor). Totodată, trebuie să aibă grijă cum postează fotografiile, să restricționeze accesul necunoscuților la profilul lor și să nu uite că, fotografiile sau filmulețele, odată postate, pot rămâne pentru totdeauna pe alte computere şi servere, chiar dacă postarea inițială este ștearsă.
Parolă secretă, greu de ghicit
Nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe internet este adevărat, atenționează polițiștii mureșeni. Oricine poate crea pagini web sau poate posta știri, fotografii, filme. Fotografiile și filmele pot fi trucate pe calculator cu ușurință. Pentru a verifica dacă o informație este reală, verificați mai multe surse de informare. Atenție! Frazele sau pozele preluate dintr-un material de pe internet trebuie însoţite de precizarea sursei, pentru a nu fi considerat plagiator.
Păstrați secretă parola de e-mail și nu o dezvăluiți nici măcar prietenilor! Dacă bănuiți că parola v-a fost descoperită, schimbați-o imediat! În acest fel nimeni nu vă poate citi mesajele personale și nu vă poate folosi contul pentru a trimite e-mail-uri care par din partea dvs.
Parola e bine să aibă cel puţin 12 caractere, să conţină litere, cifre şi semne de punctuaţie şi să fie cât mai greu de ghicit, chiar şi pentru cei care vă cunosc foarte bine. Nu folosiți datele de naştere sau alte cuvinte pe care cei din jur ştiu că le preferați şi pe care le-ar putea ghici. Pentru protecţia computerului, scanați ataşamentele de e-mail înainte de a le deschide. Nu descărcați și nu instalați programe pirat sau pe care nu le cunoașteți, pentru că pot distruge date din calculatorul dvs.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu