
- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 521 Vizualizări
Efectele consumului de cafea asupra ficatului
17 martie 2017Revista CSID scrie că potrivit unor studii recente, bolile ficatului pot fi prevenite şi printr-un consum regulat de cafea. Potrivit unui raport al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, consumul a 3-4 ceşti de cafea în fiecare zi ar putea reduce semnificativ riscul de cancer la ficat.
În raportul Dietă, nutriţie, activitate fizică şi cancer la ficat se constată că un consum de cafea moderat poate reduce riscul de cancer la ficat, o boală care este a doua cauză a deceselor provocate de cancer la nivel mondial, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
În Europa, sunt diagnosticate anual aproximativ 63.500 de cazuri noi de cancer hepatic, se arată într-un studiu publicat în 2012 în revista ştiinţifică European Journal of Cancer. Cafeaua conţine o varietate de compuşi naturali care sunt în prezent studiaţi pentru potenţialul lor anticancerigen.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu