
- redactia
- 0 comentarii
- 286 Vizualizări
Marian Voicu va lansa două titluri la Bookfest Tîrgu Mureș
21 septembrie 2018În cadrul celei de-a cincea ediții a Salonului de Carte Bookfest Tîrgu Mureș va avea loc lansarea volumelor „Matrioșka mincinoșilor. Fake news, manipulare, populism“ de Marian Voicu și „Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase“ cu texte de Vitalie Ciobanu, Sabina Fati, Valentin Naumescu, Ioan Stanomir și Marian Voicu (Editura Humanitas), din Colecția Istorie. Lansările vor avea loc sâmbătă, 22 septembrie, ora 13.30, la Teatrul Național Târgu Mureș și vor fi urmate de o sesiune de autografe. Vor vorbi: Marian Voicu, Valentin Naumescu și Cornel Sigmirean.
„Matrioșka mincinoșilor. Fake news, manipulare, populism“ de Marian Voicu
Despre volum
„Cartea lui Marian Voicu este o demonstraţie impecabilă, pasionantă şi minuţioasă. Ea oferă imaginea unui moment istoric şi reconstituie modul în care Rusia lui Putin poartă un război împotriva Occidentului şi valorilor sale, exercitând totodată un control totalitar şi asupra propriei societăţi. Nimic nu este inocent sau întâmplător în această elaborată operaţiune de manipulare globală. România este, la rândul ei, parte din acest nou război subteran, în care luciditatea devine o formă de patriotism. Textul lui Marian Voicu reactivează, în acest univers de clone şi minciuni, busola simţului critic.“ (Ioan Stanomir)
Despre autor
Marian Voicu lucrează de peste 20 de ani în televiziune şi radio, ca moderator şi producător. Timp de zece ani a realizat documentare pentru TVR despre comunităţile româneşti – de la istroromâni şi aromâni până la românii de peste Bug şi cei din Federaţia Rusă. Este primul jurnalist român care a filmat în Sudan, Uganda şi Siberia. Între 2008 şi 2010 a realizat Interviurile Europa FM. A fost manager de proiect la Radio România Chişinău, post lansat în 2011. A primit mai multe premii naţionale şi internaţionale, cel mai recent fiind Medalia de aur din partea Asociaţiei Corespondenţilor ONU (2015), pentru documentarul „Exodul: O tragedie siriană“. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de cavaler. Printre cele mai recente filme documentare se numără „Torna, torna, fratre! Istoria aromânilor spusă de ei înşişi“ (2015), „Tezaurul României de la Moscova: Inventarul unei istorii de o sută de ani“ (2013), „Serbia după război: În căutarea adevărului“ (2009). În 2016 a publicat la Editura Humanitas volumul „Tezaurul României de la Moscova: Inventarul unei istorii de o sută de ani“, iar în 2018 „Matrioşka mincinoşilor: Fake news, manipulare, populism“.
„Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase“ cu texte de Vitalie Ciobanu, Sabina Fati, Valentin Naumescu, Ioan Stanomir și Marian Voicu
Despre volum
De trei decenii, lumea noastrã aspiră la valorile civilizației occidentale – democrația liberală, drepturile omului și libertatea individului. Rusia propune acum alternativa: societatea închisă, în care statul, iar nu individul, este supremul scop, „democrația“ dirijată, iliberală, simbioza dintre puterea politică și religie, post-adevărul, adică minciuna susținută fără scrupul, militarismul, xenofobia, protecționismul și autoritarismul unei puteri stăpâne pe viața oamenilor. În încercarea ei, se sprijină pe vocile resentimentului și urii, pe care le susține oriunde le găsește. Cele cinci perspective din această carte ne povestesc trecutul și deslușesc prezentul, pentru ca viitorul să nu ne mai surprindă.
(A.V.)
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu