
- redactia
- 0 comentarii
- 1817 Vizualizări
EXCLUSIV! Rectorul UMFST Târgu-Mureș propune un program de informatică în limba maghiară
17 septembrie 2019La început de an universitar, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a provocat la dialog toate cadrele didactice din cadrul specializărilor ce au aparținut până la unificare de Universitatea ”Petru Maior”.
Dialog constructiv
Dialogul a avut loc marți, 17 septembrie, și a fost considerat ca o condiție necesară în fața provocărilor aduse de dinamica pieței studiilor universitare, respectiv a reorganizărilor prin care au trecut unele departamente. În cazul acestora, dorința a fost de a grupa specializările în funcție de categoria de care aparțin, respectiv maximizarea potențialului de colaborare și performanță al cadrelor didactice.
După o prezentare succintă a situației locurilor alocate pe diverse specializări, a urmat o analiză complexă axată pe nevoia de construcție a specializărilor cu cerere pe piața internațională și mai ales pe dezvoltarea acelor programe de studii ce vor avea căutare pe piața muncii în viitor.
”Suntem cu toții într-o universitate multiculturală”
Insistând pe nevoia de a veni în întâmpinarea cerințelor pieței interne și internaționale, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a surprins printr-o propunere curajoasă adresată profesorilor de etnie maghiară. Astfel, după ce a consultat asistența cu privire la cadrele de etnie maghiară sau bune vorbitoare de limbă maghiară, prezente la dezbatere, rectorul UMFST Târgu-Mureș a propus dezvoltarea unui program de studiu de limba maghiară, în domeniul informaticii.
”Atunci când vorbim de viitorul acestei universități, de ceea ce universitatea oferă comunității vă propun să vă gândiți la dezvoltarea unui program de studii în limba maghiară, în domeniul informaticii, domeniu care se bucură de cerere pe piața muncii. Eu vă asigur de tot sprijinul meu, veți avea tot suportul logistic și administrativ, reușita fiind, în final, a acestei comunități. Suntem cu toții într-o universitate multiculturală, care își va urma misiunea asumată după unificarea celor două universități și care va continua să creeze cadrul de dezvoltare optim oricărui demers constructiv”, a afirmat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.
Propunerea de a înființa un program de informatică în limba maghiară a fost bine primită, discuțiile care au urmat fiind în principal de natură tehnică, în cadrul mai larg, de definire a strategiei de dezvoltare a întregii universități.
Alex TOTH
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu