
- redactia
- 0 comentarii
- 595 Vizualizări
Incubator de afaceri într-un oraș mureșean. Investiție de 4,5 milioane de lei!
4 august 2021Conducerea Primăriei orașului Miercurea Nirajului a atribuit, în data de 19 iulie 2021, firmei Building Invest SRL Ernei, un contract în valoare de 4.570.000 de lei, fără TVA, pentru furnizarea unor servicii de proiectare, inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului, și execuția de lucrări pentru obiectivul ”Crearea Incubatorului de Afaceri Sectorial și dezvoltarea serviciilor prestate în cadrul Incubatorului în Orașul Miercurea Nirajului, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.
Potrivit caietului de sarcini al licitației, investiția va fi realizată pe un amplasament aflat în intravilanul localității Miercurea Nirajului, pe strada Trandafirilor nr. 91, pe un teren care are o suprafață de 3.180 de metri pătrați.
”Înființarea incubatorului de afaceri sectorial al asigura creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale”, se arată în document.
Totodată, în caietul de sarcini al licitației se mai menționează că în cadrul proiectului vor fi restaurate două clădiri și vor fi amenajate 18 birouri, două săli de ședință, o sală de mese, un birou administrativ și un birou tehnic.

Viziune pentru autonomie economică
Recent, primarul orașului Miercurea Nirajului, Tóth Sándor, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi, prilej cu care a furnizat informații despre viziunea vis a vis dezvoltarea economică a orașului.
”Suntem în proiect de a ajuta și economic localitatea. Veniturile proprii, autonomia economică a localității sunt undeva la 25% pentru a nu depinde de nimeni. Asta înseamnă că trebuie să lucrăm și la economia localității ca să avem venituri proprii mai mari. Am inițiat și un proiect de minimis pentru a putea acorda favoruri firmelor care vor să își aducă aici sediul sau producția sau funcționarea. Avem un proiect câștigat pe fonduri europene prin Programul Operațional Regional, incubator de afaceri. Acum este în ultima fază de aprobare de la Alba Iulia pentru a scoate la achiziția publică proiectarea și execuția. Este o clădire istorică, monument categoria B, fosta casă de copii. Clădirea a revenit în posesia localității și avem câștigat un proiect de incubator de afaceri. Ne gândim deja și în plan de dezvoltare economică, nu doar utilitățile publice care acum sunt la un nivel la care localnicii să ducă un trai normal”, a precizat Tóth Sándor.
Alex TOTH
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu