
- Alexandra Haja
- 0 comentarii
- 234 Vizualizări
Târgumureșean prezent la lansarea primului manual de educație gastronomică
18 noiembrie 2021Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României au organizat, zilele trecute, la Palatul Culturii din Iași, împreună cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ, evenimentul de lansare a unui manual destinat viitorilor specialiști în gastronomie dar și oamenilor ce își doresc să își îmbunătățească alimentația și implicit starea de sănătate. Acesta este primul manual de educație gastronomică, nutriție sănătoasă și combatere a risipei alimentare, autor fiind dr. Iulia Drăguț.
În acest context, consilierul de stat, târgumureșeanul László Borbély a primit distincția de membru de onoare al Asociației Euro-Toques Internațional, cea mai relevantă asociație care promovează gastronomia sustenabilă și lucrează direct cu instituțiile europene.
„Implicarea Departamentului în promovarea nutriției sănătoase a fost recunoscută astăzi la cel mai înalt nivel. Alimentația este fără îndoială un exemplu de activitate esențială legată direct de dezvoltarea durabilă. Indiscutabil, o modalitate sigură de a îmbunătăți sănătatea este adoptarea unei alimentații echilibrate. Aceste două componente ne vor duce mai aproape de un stil de viață sustenabil, o formă de respect față de noi înșine și față de mediul înconjurător. Risipa alimentară este de asemenea un aspect important: peste 6.000 de tone de alimente se aruncă zilnic în România.”, a precizat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, ,,evenimentul de promovare a dezvoltării durabile, a consumului responsabil și Manualul Risipă Alimentară și nutriție sănătoasă contribuie la promovarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, atingând Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2 – Foamete Zero și 3 – Sănătate și bunăstare, Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 4 – Educație de calitate și Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 12 – Consum și Producție Responsabile”.
,,Manualul are o componentă dedicată sănătății fizice, dar și celei emoționale. Cuprinde elemente esențiale despre lanțurile trofice, dependența de natură și consecințele îndepărtării de aceasta, toate analizate în spiritul principiilor dezvoltării durabile. Materialul ne relevă faptul că aceste principii se regăsesc în cele mai simple acțiuni și activități pe care le întreprindem în fiecare zi. Manualul a fost tipărit în 300 de exemplare și va fi distribuit gratuit în liceele și școlile profesionale în sistem dual cu specific gastronomic”, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
Alexandra HAJA
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu