
- redactia
- 0 comentarii
- 897 Vizualizări
Energii pozitive, la ”Tabăra de la Blaga”
16 iulie 2024Începută marți, 9 iulie, a VI-a ediție a ”Taberei de la Blaga” a continuat miercuri, 10 iulie, cu noi și frumoase momente pentru elevii și profesorii participanți. Aceștia au avut parte de o inedită vânătoare de comori, activitate interactivă și educativă în care echipe de elevi au avut ca și misiune căutarea de indicii și rezolvarea de puzzle-uri pentru a găsi comorile ascunse din orașul Reghin. Activitatea a avut ca scop dezvoltarea abilităților de gândire critică și colaborare.

Activități numeroase și frumoase
Alt moment special al zilei a fost atelierul de cusături tradiționale coordonat de Felicia Daniela Bugnar și fetele din Șezătoare. Cu acest prilej elevii au putut descoperi frumusețea și tehnica cusăturilor tradiționale românești. De asemenea, au avut posibilitatea să creeze propriile lucrări, păstrând și promovând tradițiile locale.

Un moment așteptat cu nerăbdare a fost expoziția de caiace și plimbare cu caiacul pe Canalul Morii, activitate coordonată de Varga Zsolt. Participanții au avut parte de o prezentare detaliată a diferitelor tipuri de caiace, urmată de o sesiune practică de plimbare cu caiacul pe apă. Activitatea a avut ca scop promovarea sporturile nautice și respectul pentru natură.

”Biblioteca vie” nu putea să lipsească din oferta ”Taberei de la Blaga”, eveniment în care oameni cu povești și experiențe de viață fascinante devin „cărți vii”. Elevii au avut ocazia să interacționeze cu Andrei Gusan (Romanian Business Leaders, filiala Mureș), Paul Bândilă (lutier), Mara Joarză (bursier Flex SUA), Ștefan Mura (cântăreț, actor la Teatrul Național Tg. Mureș) și să învețe din poveștile lor.

Momentul dedicat mișcării s-a numit ”Kangoo Jumps” și a fost coordonat de Adina Ința, Kangoo Club Reghin.
Ziua a mai cuprins un atelier dedicat traseului ”Via Transilvanica”, prilej pentru elevi să învățe despre importanța acestui traseu cultural și turistic, și cum pot contribui la promovarea și conservarea sa, atelierul de ”Mace Flow” susținut de Alex Moldovan și momentul ”English games”. Aici, elevii au avut posibilitatea să-și îmbunătăți abilitățile de limba engleză prin jocuri interactive și distractive, promovându-se astfel învățarea într-un mediu antrenant.

Datorită condițiilor meteo nefavorabile, căldura excesivă, excursia programată pentru ziua de joi, 11 iulie, în Canionul Râpa Roșie a fost reprogramată pentru luna septembrie.

„Când am pornit pe acest drum, cu acest proiect pe atunci unic la nivelul județului, poate și al țării, nu știam ce impact va avea, câte bucurii și satisfacții ne putea oferi, câți parteneri locali dar și naționali ni se vor alătura cu entuziasm. Nu ajunge să-ți predai materia și să evaluezi elevii dacă vrei o schimbare reală în școală, dacă vrei să creezi o comunitate, dacă vrei să educi, să implici elevii în viața școlii, să motivezi și oferi modele de viață. Ediția a VI-a fost una reușită, foarte diversă prin cele 18 activități bine planificate și interactive și bine primită, conform feedback-ului acordat de elevi. Mulțumim prin prezenta partenerilor și voluntarilor noștri și felicităm participanții pentru energia pozitivă, deschiderea lor și interesul dovedit pe tot parcursul taberei”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. Cristina Drescan, coordonatorul proiectului „Tabăra de la Blaga”.
Alin ZAHARIE
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu