
- redactia
- 0 comentarii
- 860 Vizualizări
Anunț de ultimă oră de la APIA pentru crescătorii de animale
23 iulie 2024Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a transmis recent o informare importantă adresată crescătorilor de animale, în special celor care dețin exploatații de bovine. Aceasta vizează o serie de condiții și excepții care trebuie respectate pentru a accesa eco-schemele acordate sectorului zootehnic în cadrul Campaniei 2024.
Principalele aspecte comunicate de APIA
1. Eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat”
- Crescătorii care și-au asumat angajamente pentru această eco-schemă au obligația de a depune, până la 31 iulie 2024, decontul justificativ și documentele care atestă îndeplinirea cerințelor specifice pentru activitatea de creștere și îngrășare desfășurată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024. Aceasta trebuie realizată în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 106/2024, cu modificările și completările ulterioare.
2. Eco-schemele „PD-07 – Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte” și „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat”
- Efectivele de bovine pentru care s-au asumat angajamente privind aceste eco-scheme și pentru care nu se respectă condițiile superioare de bunăstare în perioada 1 ianuarie 2024 până la data depunerii cererii de plată nu vor fi eligibile pentru plată. Totuși, nu vor fi sancționate, deoarece perioada respectivă este considerată perioadă de adaptare, conform Ordinului MADR nr. 278/2024.
3. Eco-schema „PD-27 – Creșterea nivelului de bunăstare a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate”
- Solicitanții care nu au declarat în cererea de plată codul exploatației cu RO ANSVSA amplasată pe pășune trebuie să depună formularul de modificare tip M5 pentru a completa acest cod al exploatației unde sunt transferate animalele pe perioada de pășunat.
APIA reamintește că a încheiat campania de primire a cererilor și se află în perioada de verificări administrative și în teren a informațiilor declarate de fermieri, potrivit agroinfo.ro.
Aceste informări sunt esențiale pentru fermierii care doresc să acceseze fondurile disponibile prin eco-schemele destinate sectorului zootehnic, asigurând astfel respectarea condițiilor necesare și evitarea sancțiunilor. Crescătorii de animale sunt sfătuiți să se asigure că toate documentele și cerințele sunt completate corect și la timp pentru a beneficia de sprijinul financiar oferit de APIA, se arată într-un articol agrointel.ro.
(L.P.)
Sursa foto: freepik.com
- Etichete:
- APIA Mureș
- crescători de animale
- mureș
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu