Campania de preluare a cererilor de plată pentru 2024, un succes la APIA Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 915 Vizualizări

Campania de preluare a cererilor de plată pentru 2024, un succes la APIA Mureș

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș a finalizat recent Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2024. În această campanie, APIA a înregistrat 21.605 cereri pentru o suprafață declarată la plată de 265.158,93 hectare. Comparativ cu anul anterior, numărul cererilor a scăzut ușor cu 704 cereri, însă suprafața agricolă declarată a crescut ușor, confirmând tendința de comasare a terenurilor.

Scopul şi aşteptările noastre au fost atinse, cifrele concrete îngăduindu-ne să ne declarăm mulţumiţi de activitatea desfăşurată. Ca în fiecare an de campanie, referinţele noastre sunt cifrele din anul precedent, în speţă 2023, care de asemenea a fost un an foarte bun, atât în primirea cererilor cât şi al efectuării plăţilor”, au declarat reprezentanții APIA Mureș.

Distribuția cererilor pe centre

Aproximativ 45% (115.253,27 ha) din suprafata solicitata la plată  la APIA Mures, este solicitată de fermele cu  peste 50 de ha, cereri cu complexitate ridicată datorită numeroaselor scheme de plată solicitate pe o singură cerere unică, acestea fiind gestionate de Serviciul Autorizăre Plăți din cadrul  Centrului Județean Mureș. Astfel, situația cererilor depuse și repartizarea pe centre în județul Mureș s-a concluzionat astfel:

  • Centrul Județean: 762 cereri;
  • Centrul local Luduș: 4.471 cereri;
  • Centrul local Reghin: 5.646 cereri;
  • Centrul local Sighișoara: 2.488 cereri;
  • Centrul local Târgu Mureș: 6.483 cereri;
  • Centrul local Târnăveni: 1.755 cereri.
  •  

În cadrul campaniei din 2024, județul Mureș a atins un procent de realizare a suprafeței de 100,28%, cu o suprafață estimată inițial de 264.407,81 hectare.

Măsuri compensatorii și sprijin pentru fermieri

APIA Mureș a implementat mai multe măsuri compensatorii pentru dezvoltarea rurală, incluzând Măsura 10 (Agro-mediu și climă), Măsura 11 (Agricultura ecologică) și Măsura 13 (Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice). De asemenea, a acordat ajutoare de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și a bubalinelor, precum și pentru întreprinderile din sectorul producției primare de produse agricole vegetale, afectate de războiul din Ucraina.

În campania din 2024, cererile au fost depuse de 20.405 fermieri persoane fizice, 624 fermieri persoane juridice și 576 fermieri cu forma de organizare fără personalitate juridică (PFA, II, IF).

Un an bun pentru APIA Mureș

Rezultatele campaniei din 2024 demonstrează un an bun pentru APIA Mureș, cu o eficiență sporită în gestionarea cererilor și o creștere a suprafețelor declarate. Aceste realizări oferă speranța că operațiunile necesare finalizării campaniei de plăți vor fi desfășurate în timp util, astfel încât fermierii îndreptățiți să primească subvențiile la timp, conform reglementărilor comunitare.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!