Silviu Pădurean, inginerul cu suflet de artist, șef de promoție la UMFST Interviu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1818 Vizualizări

Silviu Pădurean, inginerul cu suflet de artist, șef de promoție la UMFST

Pădurean Silviu este  șeful de promoție al specializării Inginerie economică industrială din cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, finalizând cei patru ani de studiu intenși cu impresionanta medie de 9.83. Absolventul face parte dintr-o familie cu tradiție în excelență academică, întrucât atât fratele lui geamăn, cât și sora lui mai mare au fost la rândul lor șefi de promoție, un motiv de mândrie colectivă pentru familia Pădurean. Cu toate că este o persoană ușor introvertită, după cum el însuși afirmă, Silviu a reușit să depășească obstacolul temerilor sociale și să se propulseze pe cele mai înalte trepte ale devenirii educaționale, motiv pentru care trebuie felicitat, nu doar pentru performanțele școlare remarcabile, dar și pentru curaj. În cele ce urmează, vă invităm să lecturați un interviu despre experiența celor patru ani de facultate, despre motivațiile intrinseci care l-au ghidat pe Silviu pe drumul succesului și despre planurile sale de viitor.

Reporter: Povestește-ne despre tine, cum ești tu dincolo de ceea ce se vede în exterior?

Silviu Pădurean: Eu sunt o persoană timorată, un introvertit care încearcă tot timpul să iasă în lumină prin cunoștințele pe care le dobândește. Încerc tot timpul să dau maximul în fiecare domeniu în care activez. De asemenea, sunt o persoană căreia îi place să practice sportul, să urmărească zona sportivă. Îmi place să mă dedic în tot ceea ce fac.

Rep.: Ce hobby-uri ai?

S.P.: Îmi plac sporturile în general, în principal fotbalul, mă duc la sală de fitness, îmi plac jocurile pe calculator, chiar dacă nu am mai avut timp pentru acestea. Îmi place istoria, chiar dacă e pe partea umanistă. Cochetez  și cu lectura, mi-a plăcut de mic să citesc, în fiecare vară aveam target să citesc, să zicem, 10  cărți.

Rep.: Ai avut dintotdeauna o predilecție pentru științele reale?

S.P.: Da, am fost anterior la profilul de Matematică-informatică și Bacul l-am dat din fizică, deci cumva mă orientam în zona științelor reale. Mă pricepeam și la Limba română, îmi plăcea, scriam poezii când eram mic și de aceea a apărut confuzia aceea, nu știam ce mă pasionează mai mult.

Anii de studenție

Rep.: Ce te-a determinat să faci această alegere privind studiile de licență?

S.P.: Am ales specializarea de Inginerie economică industrială în special datorită laturii duale, datorită faptului că am putut să descopăr atât ingineria, cât și partea economică. Inițial nu știam pe ce domeniu m-aș plia cel mai bine și atunci am zis să mă duc undeva unde descopăr mai multe laturi, unde să mă pot descoperi pe mine mai mult, să văd dacă îmi place mai mult partea tehnică, dacă îmi place cea economică.

Rep.: Și care parte ți-a plăcut mai mult?

S.P.: Mi-am dat seama că mă pasionează ingineria și că vreau să insist pe partea asta

Rep.: Ce ți-a plăcut cel mai mult la specializarea pe care ai ales-o?

S.P.: Mi-au plăcut foarte mult profesorii care erau dedicați, care ne răspundeau la orice fel de întrebări, chiar dacă nu ținea de materia lor. Mi-a plăcut că au fost multe oportunități: să descoperim fabrici, am fost la Continental, la Hirschmann și mi-a plăcut că în fiecare joi se țineau Company Hours, ore în care veneau reprezentanți ai mai multor întreprinderi și ne arătau posibilitățile și oportunitățile lor, dacă sunt diverse stagii de practică pe care le putem urma la ei. Asta mi-a plăcut cel mai mult: relația cu mediul economic, cu angajatorii.

Rep.: Ai reușit să profiți de această oportunitate și să închei vreun parteneriat cu vreo firma?

S.P.: Inițial am efectuat un stagiu de practică la Hirschmann care a presupus 90 de ore, ulterior am avut nevoie să merg într-o companie pentru a-mi realiza studiile pentru licență, partea de cercetare și atunci am găsit oportunitatea unui internship la Hirschmann, chiar în ultima zi în care mă puteam înscrie. Am fost trei luni în internship, iar apoi mi s-a propus să rămân la companie, în echipă. Având în vedere că echipa era tânără, era deschisă și mă simțeam degajat acolo, am decis că o să dau curs ofertei.

Rep.: Ce te-a motivat în parcursul tău școlar spre reușită?

S.P.: Motivația principală a fost fratele meu, chiar dacă ideal ar fi să zic că eu am fost. Fratele și sora mea au fost și ei șefi de promoție și am spus că trebuie să trag și eu cât mai tare pentru a le urma exemplul. Ulterior, a început să-mi placă ingineria, am învățat din pasiune, am început să citesc și pe lângă ceea ce aveam la cursuri și mi-a plăcut să fiu tot timpul la zi cu ceea ce se preda. Inevitabil, am închis cercul.

Rep.: Ce vei face pe viitor? Intenționezi să rămâi la Hirschmann?

S.P.: Da, în principal da, deoarece, după cum spuneam, vreau să cunosc cât mai  mult zona industrială, să mă dezvolt pe această parte și mi se pare că este un colectiv unit aici și am început să înțeleg procesele din companie și mă pliez pe acestea.

M-am înscris la Managementul sistemelor calității și, deocamdată, doresc să continui în zona aceasta industrială, să pun în aplicare cunoștințele teoretice pe care le acumulez în timpul Masterului, să-mi personalizez proiectele și procesele pe care le dezvolt la Hirschmann.

A consemnat, Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!