7 idei de activități care stimulează creativitatea Diverse
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 274 Vizualizări

7 idei de activități care stimulează creativitatea

Creativitatea poate fi un talent, dar și o abilitate antrenată. Primul pas pentru creșterea creativității este să te dedici dezvoltării imaginației. Dacă ești interesat de pictură, rezervă câteva ore pe săptămână în care să pictezi imagini pe care le vezi cu ochii minții.

Nu te aștepta niciodată ca spiritul creator să se materializeze pur și simplu. Caută mereu noi surse de inspirație care îți vor oferi idei proaspete și te vor motiva să generezi răspunsuri unice la întrebări.

Folosește orice strategie sau tehnică care funcționează cel mai bine pentru tine. Îți plac jocurile video? Ei bine, cercetările indică faptul că aceste jocuri îți pot stimula creativitatea. Așadar, o ofertă precum cea activată prin cod bonus Netbet te și distrează, te și ajută să îți îmbunătățești viziunea asupra lucrurilor în general.

Când vine vorba despre dezvoltarea abilităților creative, trebuie să fii dispus să-ți asumi riscuri și să depășești zona de confort. Deși eforturile tale s-ar putea să nu aibă succes de fiecare dată, îți vei cultiva cu siguranță talentele creative și îți vei construi abilități care îți vor fi de folos în viitor.

De exemplu, a prezenta amicilor sau necunoscuților o nuvelă pe care ai scris-o recent poate fi intimidant, dar criticile constructive sau răutăcioase primite sunt neprețuite.

Nu îți vei putea dezvolta talentele creative dacă nu îți faci timp pentru ele. Uneori, asta ar putea implica chiar să le ceri altora să ajute cu unele sarcini sau să se ocupe de îngrijirea copiilor și de alte îndatoriri casnice, astfel încât să ai câteva minute libere pentru activități precum următoarele șapte:

1. Cititul

Cititul stimulează activitatea cerebrală chiar și minute bune după ce închizi cartea. În urma unui sondaj, s-a constatat că adolescenții care provin din familii de cititori cunoșteau cu 42% mai multe cuvinte decât colegii lor care nu au crescut înconjurați de cărți. Creierul nostru procesează mental cuvintele citite ca și cum noi înșine le-am fi scris. Acest exercițiu susținut sporește creativitatea și duce la o capacitate mai mare de funcționare a memoriei.

2. Scrierea creativă

Scrierea creativă și activitățile de gândire creativă pentru adulți sunt ideale pentru dezvoltarea abilităților de autor. Citirea unei cărți este o modalitate excelentă de a te bucura de timpul tău, dar de ce să citești pur și simplu poveștile altora? De ce să nu vă profiți de imaginație scriind propriile povești fictive? Sigur vei adăuga valoare vieții tale.

3. Artele

Vizitează o galerie de artă sau înscrie-te la un curs de artă, împreună cu prietenii. Reuniți-vă pentru a împărtăși distracția desenului, a picturii sau a designului creativ în timp creați propriile opere. Dacă nu dorești să participi la un curs fizic, există numeroase activități creative care pot fi deprinse de pe internet. De exemplu, poți crea o carte de colorat pentru oameni mari.

4. Meșteșugurile

Ceramica, tricotatul, cusutul sau broderia sunt proiecte creative excelente pentru adulți. Dacă ai nevoie de puțină inspirație, poți căuta pe internet tutoriale de meșteșuguri și poți vedea dacă există activități de acest gen care ți se potrivesc. YouTube și Pinterest pot reprezenta puncte de plecare în căutările tale.

5. Upcycling

Upcycling-ul este o activitate prin care sunt combinate creativitatea și sustenabilitatea. Luând ca resurse obiecte care există deja, trebuie să te gândești la modalități de a le reînnoi sau de a le modifica designul. Ești creativ în timp ce dovedești și grijă față de mediul înconjurător.

6. Grădinăritul

Grădinăritul poate fi o sursă generoasă de sarcini creative pe care să le explorezi. Ecoterapia – o formă de terapie bazată pe interacțiunea cu natura – este excelentă pentru reducerea stresului. Dacă nu ai un spațiu exterior, te poți gândi la activități precum decorarea casei cu plante, în ghivece cu dimensiuni diverse.

7. Origami

Origami, arta tradițională japoneză de a plia hârtia, este o activitate care combină creativitatea, îndemânarea și răbdarea. De-a lungul secolelor, origami a evoluat de la o simplă modalitate de a face să treacă timpul la o formă complexă de artă, în care hârtia ia forma unor modele rafinate și detaliate. Fiecare pliere are o semnificație și contribuie la realizarea unei figuri ce poate varia de la forme simple, cum ar fi o barcă, până la modele complicate, precum animale, flori și chiar samurai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!