
- redactia
- 0 comentarii
- 2970 Vizualizări
Ovidiu Săvâșcă: APIA Mureș demarează, începând cu 16 octombrie, plata avansului Campaniei 2024
3 octombrie 2024Joi, 3 octombrie, Instituția Prefectului județului Mureș a găzduit o ședință importantă, la scurt timp după numirea noului prefect, Ovidiu Butuc. Discuțiile s-au concentrat pe subiecte administrative relevante, în prezența primarilor și secretarilor unităților administrativ-teritoriale (UAT) din județ. Printre vorbitori s-a numărat și Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, care a subliniat importanța colaborării cu primarii în contextul Campaniei de Autorizare la plată a dosarelor depuse de fermieri.
Apel pentru sprijinul autorităților locale
„Peste mai puțin de două săptămâni debutează cea mai importantă campanie pe care o așteaptă fermierii județului Mureș, respectiv cei peste 22 de mii de fermieri, și anume: Campania de Autorizare la plată a dosarelor depuse în campania 2024. Iată că și în campania din acest an toate eforturile făcute de administrația APIA cu sprijinul dumneavoastră (a primarilor) sunt esențiale pentru atingerea acestui deziderat. Ca în fiecare an, pe data de 15 octombrie, fermierii să intre în drepturile de plată pentru care s-au depus cererile în campania de primăvară, respectiv pe data de 15 mai a fiecărui an”, a declarat Ovidiu Săvâșcă.
Directorul APIA Mureș a atras atenția asupra unui număr semnificativ de fermieri care sunt în continuare supuși controlului prin monitorizare. „Este de menționat faptul că sunt aproximativ 1.500 de fermieri care mai fac obiectul controlului prin monitorizare, metode care implică efectuarea unei fotografii georeferențiale la parcelele fermierilor cu probleme. Aici, rugămintea mea este ca fermierii APIA, cetățenii dumneavoastră, să fie ajutați să își clarifice situația pentru a putea primi toate drepturile de plată până la data de 15 octombrie”, a explicat acesta.

Ovidiu Săvâșcă a subliniat importanța sprijinului autorităților locale pentru a ajuta fermierii care întâmpină dificultăți, în special persoanele vârstnice care nu au abilitățile necesare pentru a efectua aceste fotografii. „Dacă există probleme și considerați că e nevoie de ajutor, vă rog să ne contactați pentru a putea să ajutăm acei fermieri care se află în această situație”, a adăugat directorul APIA Mureș.
Atenție la expirarea contractelor
În încheiere, Ovidiu Săvâșcă a menționat și importanța gestionării contractelor de concesiune a pășunilor. „Nu în ultimul rând, știm că există acele situații în care contractele de concesiune a pășunii sau pajiștilor permanente aflate în proprietate privată sau publică a comunei vor expira. Dacă știți că sunteți în această situație, vă încurajez să demarați din timp procedura de licitație, așa cum cere legea”, a conchis directorul APIA Mureș.
Colaborarea eficientă între APIA și autoritățile locale este esențială pentru a asigura drepturile de plată ale fermierilor și pentru a sprijini dezvoltarea agriculturii în județul Mureș, a mai menționat Ovidiu Săvâșcă.
Text & foto: Lorena PINTILIE
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu