Activitate de informare a polițiștilor privind riscurile consumului de substanțe interzise Educație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 352 Vizualizări

Activitate de informare a polițiștilor privind riscurile consumului de substanțe interzise

Întrucât dezbaterea constantă a principalelor reguli de siguranță în contextul actual reprezintă una dintre cele mai importante activități menite să preîntâmpine producerea unor situații de risc pentru minori, polițiștii Secției 13 Zau de Câmpie au asigurat cadrul necesar de informare preventivă a acestora, pe subiectul efectelor nocive ale consumului de substanțe interzise.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Mureș, în cursul zilei de miercuri, 26 martie, la Căminul Cultural Zau de Câmpie, au participat așadar toți elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la școlile gimnaziale Zau de Câmpie, Miheșu de Câmpie, Valea Largă, Tăureni, Sânger și Papiu Ilarian la o întâlnire cu polițiștii Secției 13 Zau de Câmpie, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș, dar și cu reprezentanți ai Unității de Primiri Urgențe Luduș și ai Bisericii Ortodoxe Luduș.

„Pentru că puterea exemplului și a experiențelor reale are un efect deosebit în procesul de conștientizare a riscurilor, la întâlnire au fost organizate dezbateri de genul celor din cadrul proiectului local de prevenire ,,Deschide-ți mintea, nu fi închis!”. Astfel, cu sprijinul Compartimentului de Prevenire a Criminalității Mureș și a Penitenciarului Târgu Mureș, elevii au ascultat poveștile și concluziile la care au ajuns două persoane deținute, în legătură, pe de o parte, cu substanțele psihoactive, consumul, adicțiile, anturajele, eforturile de redresare și, pe de altă parte, cu comiterea unor infracțiuni rutiere grave”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

De asemenea, reprezentanții UPU Luduș au adus în atenție situații concrete și au explicat starea medicală pe care o poate genera consumul de substanțe interzise, iar preoții Bisericii Ortodoxe Luduș au oferit perspective unice despre valorile morale și puterea de schimbare. Aceste tipuri de activități sunt menite să consolideze circuitul informațiilor preventive în rândul celor tineri, pentru a înțelege, evita și semnala situațiile de risc.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!