
- redactia
- 0 comentarii
- 653 Vizualizări
Simularea Evaluării Naționale: Rezultate îmbucurătoare în județul Mureș
1 aprilie 2025În perioada 17-19 martie, elevii din clasele a VIII-a din întreaga țară au avut ocazia să participe la simularea Evaluării Naționale, un test important ce vizează pregătirea lor pentru examenul oficial din luna iunie. Testele au cuprins probe la limba română, matematică și limba maternă, iar rezultatele au fost publicate pe 31 martie. Primele date arată progrese semnificative în pregătirea elevilor, comparativ cu anii anteriori, iar acest lucru este evident mai ales în județul Mureș.
Un progres semnificativ în județul Mureș
În județul Mureș, aproape 4.000 de elevi au susținut simulările, iar rezultatele indică o îmbunătățire față de anii precedenți. „Avem un procent de promovabilitate de 61,73%. Media la nivelul județului este în ușoară creștere comparativ cu mediile obținute la simulare în cei 3 ani anteriori. Creșteri semnificative s-au înregistrat la matematică și la limba maternă”, a declarat inspectorul școlar general adjunct al județului, Fănică Niță, potrivit radiomures.ro.
Aceste rezultate indică faptul că, în ciuda dificultății examenului, elevii din Mureș au reușit să depășească unele dintre provocările educaționale cu care s-au confruntat în trecut. Fănică Niță a subliniat că, pe lângă progresul la matematică și limba maternă, cadrele didactice vor analiza cu atenție aceste rezultate, pentru a propune măsuri de consolidare a cunoștințelor și remediere acolo unde este necesar.
Analiza rezultatelor și măsurile pentru viitor
Rezultatele simulărilor nu vor fi trecute în cataloage decât la cererea expresă a elevilor sau a părinților acestora, iar analiza acestora va fi realizată de cadrele didactice la nivelul fiecărei clase. Fănică Niță a explicat că, în perioada următoare, profesorii vor utiliza lucrările deja corectate pentru a discuta cu elevii despre punctele forte și zonele unde aceștia au întâmpinat dificultăți. „Vor propune o serie de măsuri, fie de consolidare a cunoștințelor, fie de remediere”, a adăugat inspectorul școlar general adjunct.
Această etapă de analiză este crucială pentru a oferi elevilor șansa de a îmbunătăți rezultatele înainte de examenul final din luna iunie. De asemenea, acest proces de evaluare continuă poate contribui la o pregătire mai temeinică, care să le asigure elevilor șanse mai mari de succes.
Rezultatele obținute la simulare vor conta în stabilirea mediei finale pentru admiterea la liceu. Media generală va reprezenta media aritmetică a notelor obținute la toate probele Evaluării Naționale, fără rotunjire, și va fi calculată cu două zecimale. În cazul elevilor care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, aceștia pot opta să nu ia în considerare nota obținută la proba de limbă și literatură maternă pentru calcularea mediei generale, o opțiune menită să sprijine elevii care pot fi mai puțin familiarizați cu limba română, dar care au rezultate excelente în limba lor maternă.
Un început promițător pentru examenul de anul acesta
Chiar dacă aceste simulări nu au avut un caracter oficial și rezultatele nu vor fi înregistrate în cataloage, ele oferă o imagine clară asupra pregătirii elevilor și o oportunitate de a ajusta strategiile de învățare în vederea examenului din vară. În județul Mureș, progresele sunt vizibile, iar elevii se află pe drumul cel bun pentru a obține rezultate bune la Evaluarea Națională.
Astfel, simulările au servit drept un exercițiu valoros, nu doar pentru elevi, dar și pentru profesori, care pot adapta programele educaționale pentru a răspunde cât mai bine nevoilor fiecărui elev.
(L.P.)
Sursa foto: freepik.com
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu