,,Educația pentru mediu și școli sustenabile’’, la Colegiul ”Petru Maior” din Reghin Învățământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 342 Vizualizări

,,Educația pentru mediu și școli sustenabile’’, la Colegiul ”Petru Maior” din Reghin

Asociația Cleanwood CO2 Târgu Mureș în parteneriat cu Colegiul „Petru Maior’’ din municipiul Reghin implementează în perioada iunie 2024-decembrie 2025  proiectul ,,Educația pentru mediu și școli sustenabile’’- proiect finanțat din Fondul pentru Mediu, Programul pentru educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului.

Proiectul Asociației CleanWoodCO2   coordonat de Alina Dolha  și de către profesoara de biologie  Dan Alina Claudia ca responsabil de proces din partea școlii a continuat în luna martie cu ateliere și activități creative pentru elevii din ciclul primar și gimnazial.

„Elevii din clase diferite au participat la ore informale despre grădinărit și au urmărit  canalele social media ale proiectului în care au fost promovate filme de la atelierele creative despre Amprenta Ecologică și Colectarea separată, ateliere derulate în luna noiembrie 2024 precum și broșura cu ghidul practic despre grădinărit în armonie cu natura. În perioada 31martie – 4 aprilie 2025, elevii de la ciclul primar și gimnazial au participat la atelierele creative de mediu ,,Grădina mea pădure’’ având ocazia să redescopere bucuria de a planta, îngriji și apoi de a culege propriile legume, plante aromatice în curtea școlii. Prin astfel  de acțiuni elevii descoperă faptul că grădinăritul nu este doar despre a avea mâncare ci este și un mod de a fi  aproape de natură și de a învăța de la ea, de a trăi sănătos”, a precizat Alina Dolha, coordonatorul proiectului.

Activitățile din cadrul proiectului vor continua în această săptămână, atât în ce privește amenajarea grădinii din curtea liceului cât și prin acțiuni de plantare de puieți.

„În perioada 7-11 aprilie în școala noastră are loc  ,,Săptămâna verde”, perioadă în care  se continuă activitățile de amenajare a grădinii din curtea școlii, de îngrijire a plantelor din răsadnițe, vopsirea lădițelor și a băncuțelor din zona spațiului creat pentru ore în aer liber. În luna noiembrie a anului trecut elevii au muncit pentru a crea spațiu în curte pentru ore ținute în aer liber, unde au plantat ,,Domul de salcie’’ un umbrar natural din sălcii. Trei zile din această ,,Săptămână verde”  sunt dedicate acțiunii de plantare de la Batoș  la care vor participa 300 de elevi de liceu. Aceștia,  alături de profesorii lor vor  planta puieți de arbuști și pomi fructiferi pentru a reface biocenoza din zonele de deal dezgolite de vegetație”, ne-a declarat  prof. Alina Claudia Dan, Colegiul ’’Petru Maior’’ Reghin.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!