
- redactia
- 0 comentarii
- 1881 Vizualizări
Festivalul Bujorului la Castel, organizat în județul Mureș
10 aprilie 2025Asociația Visit Mureș în parteneriat cu Primăria Comunei Zau de Câmpie și Asociația „Manifest pentru Patrimoniu” organizează, în perioada 26-27 aprilie, în incinta Castelului Ugron din comuna Zau de Câmpie, cea de-a doua ediție a Festivalului Bujorului la Castel.
Potrivit organizatorilor, evenimentul își propune să celebreze ”patrimoniul natural și cultural unic al Câmpiei Transilvaniei, în inima primăverii.”
”După o primă ediție de succes, festivalul revine cu și mai multă culoare, atmosferă vibrantă și tradiții vii, punând în valoare frumusețea unică a bujorului de stepă – floare-simbol a regiunii – și povestea fascinantă a Castelului Ugron. Ce aduce nou ediția din 2025? Timp de două zile, vizitatorii sunt invitați să se bucure de: tururi ghidate ale castelului în limbile română și maghiară, oferite de Asociația AntePortum. Menționăm că, din motive de siguranță, accesul în castel este limitat, clădirea păstrând urmele ultimei sale funcțiuni – cămin pentru copii; recitaluri susținute de Dan Helciug & Spitalul de Urgență și The Pipers Band; proiecția documentarului “Apă și Talpă”, o aventură de 1.400 kilometri pe Via Transilvanica; recitaluri de muzică și dansuri populare din zona Câmpiei Transilvaniei; teatru și ateliere pentru copii, într-un decor de poveste; târg cu produse tradiționale – balmoș, brânzeturi, plăcinte, dulciuri de casă, lavandă, langoși, miere, vin și pălincă – și obiecte de artizanat, în curtea castelului; tururi cu biciclete electrice între castel și Rezervația de bujori de stepă; expoziții de costume populare și fotografie”, au informat reprezentanții Asociației Visit Mureș.
Totodată, pe toată durata festivalului în localitatea Zau de Câmpie vor funcționa puncte gastronomice fixe, unde vizitatorii pot degusta: ciorbă de pește și pește la grătar, gulaș la ceaun, papanași, plăcinte ardelenești și prăjituri cu mere.
”Un moment special al festivalului va fi inaugurarea unui mural spectaculos, realizat de artistul timișorean Flaviu Roua, care va aduce o notă artistică vibrantă pe una dintre clădirile din zonă – punctul de plecare spre rezervația de bujori”, au mai informat organizatorii festivalului.
(Redacția)
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu