
- redactia
- 0 comentarii
- 592 Vizualizări
VIDEO: Mărțișoare unicat și cadouri de primăvară, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș
23 februarie 2025Târgul Mărțișorului a revenit vineri, 21 februarie, în municipiul Târgu Mureș cu o nouă ediție, putând fi vizitat până la data de 9 martie 2025 în Piața Trandafirilor, în zona Ceasului cu Flori.
Târgul ne oferă încă o dată prilejul de a descoperi unele dintre cele mai inventive și bine realizate mărțișoare, fiecare fiind unic în compoziția lui, oferindu-ne fiecăruia dintre noi șansa de a ne găsi ceva ce ni se potrivește.
Produse diverse, prețuri accesibile
Vizitând târgul în prima lui zi de activitate din acest an, tarabele erau încă în plină organizare, comercianții – fie ei din oraș sau de departe – lucrând de zor la amenajarea standurilor și aranjarea mărțișoarelor, insignelor, bijuteriilor, lumânărilor artizanale, păpușilor de diferite forme și mărimi croșetate și a multor alte obiecte confecționate manual folosind materiale care variază de la plăcuțe de lemn pictate, la coji de ou tratate special pentru a putea fi decorate și transformate în mărțișoare sau bijuterii unicat, la buchete de flori artificiale elegant aranjate și articole confecționate din piele naturală, precum curele, portofele, genți, brățări și multe altele.
Când vine vorba de prețuri, acestea sunt accesibile tuturor, de la elevii care doresc să le dăruiască mamelor lor o mică atenție fie de 1 sau de 8 Martie și studenții precum eu însămi, care fac tot posibilul pentru a pune câțiva bani deoparte, până la iubiții și soții care doresc să le facă o surpriză iubitelor și soțiilor lor, și care nu se dau înapoi de la ceva ce li s-ar potrivi persoanelor iubite. Prețurile variază între 2 lei, 3 lei sau chiar 5 lei și 7 lei pentru mărțișoarele clasice simple sau puțin mai elaborate, pe care cu toții le cunoaștem și cu care cu toții am crescut, până la aproximativ 150-250 de lei pentru obiectele mai mari și elaborate, cum sunt tablourile gravate în lemn sau obiectele confecționate din piele. De remarcat este faptul că la unele dintre standurile prezente la Târgul de Mărțișoare există și opțiunea plății cu cardul.

Mărțișoare pictate manual
Totodată, m-a surprins modul în care oamenii din a căror mâini au ieșit toate aceste minunății expuse la tarabe au reușit să adapteze tradiționalul/ vechiul la modern, cele două curente complementându-se reciproc. În felul acesta, cu toate că unii dintre noi, cei care nu sunt adepții tradiționalului, vom putea găsi mărțișoare sau bijuterii care ne plac, purtându-le cu plăcere și încredere. Acesta este una dintre multele dovezi că tradiția nu își găsește sfârșitul în zilele noastre, ci cu ajutorul oamenilor creativi precum cei prezenți la târguri de acest fel, ea se metamorfozează, fiind apreciată de și mai multă lume.
”Am venit și anul acesta cu mărțișoare pictate manual, în special de către soția mea, și unele de către mine, toate sunt unicat, nu sunt două la fel”, a declarat Alexandru Negruți, prezent cu un stand foarte frumos la Târgul Mărțișorului.
”Le-am făcut cu diferite tematici astfel încât fiecare să își poată găsi ceva pe plac”, a adăugat meșteșugarul prezent în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș.
Andrada UIFĂLEAN
- Etichete:
- martisoare targu mures
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu