
- redactia
- 0 comentarii
- 838 Vizualizări
„Misteriosul Univers”, simpozion-concurs la Reghin
12 octombrie 2019Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” din Reghin, în colaborare cu Biblioteca Municipală ”Petru Maior” din Reghin și Palatul Copiilor Târgu-Mureș – Structura Clubul Copiilor Reghin, vor organiza ediția a V-a a Simpozionului și Concursului Interdisciplinar Județean ”Misteriosul Univers” joi, 17 octombrie. Evenimentul se va desfășura la Clubul Copiilor Reghin începând cu ora 13.00.
Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic
Simpozionul se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și alternativ de nivel gimnazial și liceal, din palate și cluburi ale elevilor, din Case ale Corpului Didactic, reprezentanților organizațiilor nonguvernamentale care desfășoară activități educaționale și culturale.
Tematica este reprezentată de manifestările dedicate Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic (4 – 10 octombrie ), iar domeniile concursului sunt științifice, artistico-plastice și tehnice, și se adresează elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal.
”Participarea la concurs și la simpozion poate fi directă, cu confirmare până la cel târziu miercuri, 16 octombrie, sau indirectă, prin trimiterea lucrărilor prin poștă la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” Reghin, județul Mureș. Fiecare cadru didactic poate înscrie în concurs maxim 5 lucrări ale elevilor, la oricare dintre secțiunile dedicate”, se menționează într-un comunicat de presă remis de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.
Premii pentru cei mai buni participanţi
Jurizarea concursului va avea loc în perioada 16 – 17 octombrie, iar elevilor participanți și cadrelor didactice li se vor acorda premii, mențiuni și diplome de participare.
În legătură cu criteriile de evaluare, în comunicat se precizează că ”se va urmări exclusiv munca elevilor, gradul de originalitate, creativitate și imaginație, complexitatea viziunii elevilor asupra temei alese, se va ține cont de calitatea lucrării și se va avea în vedere respectarea formei lucrării, redactarea corectă a lucrării și a bibliografiei, și a cerințelor de tehnoredactare”.
Secțiunile concursului:
Secțiunea I – elevi: eseu științific, pe teme de astronomie, astrofizică, geografie etc.;
Secțiunea a II-a – elevi: creații plastice (lucrări grafice – inclusiv realizate pe computer, pictură, postere, colaje);
Secțiunea a III-a – elevi: materiale powe point/multimedia;
Secțiunea a IV-a elevi: machete – sistemul solar – realizate pe diferite materiale (polistiren, carton, lemn etc.).
Andreea GONDOR
- Etichete:
- misteriosul univers reghin
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu